Tudományos tartalom

A kiállítás kialakítása a csontrendszerrel kezdődik, majd bemutatja az izom-, ideg-, keringési, emésztési, légzőszervi, húgyúti és reproduktív rendszereket; valamint a magzati fejlődést az egymást követő szobákban.

6Hat érdekesség a kiállításról

  1. A kiállítás egyes termei a következő témák szerint vannak berendezve: az orvostudomány és a magyar orvostudomány története, Légzőrendszer, Emésztőrendszer, Szív, Keringési rendszer, Izomrendszer, Idegrendszer, Csontrendszer, Embrionális fejlődés, Reproduktív és húgyúti rendszer, Patológia és az emberi test gyógyítása, Elsősegély nyújtás és sűrgősségi ellátás.

  2. A kiállítás szakmai segítségét és egyéb információ elosztását medikusok végzik a helyszínen, így bárki kérdezhet tőlük az egyes termekben.

  3. A BODY kiállítás a Magyar Vöröskereszt együttműködésében egy olyan kiállító térrel operál, ahol bárki kipróbálhatja az újraélesztést kiállítási eszközökön és erre alkalmas prezentációs tárgyakon.

  4. A BODY kiállítás és a Magyar Vöröskereszt havi rendszeres véradást szervez a kiállításon, ezen alkalmakra regisztráció ellenében váják a szervezők a jelentkezőket.

  5. A magyar orvostudománynak a BODY kiállítás szervezői külön termet szentelnek, így a hazai orvosszakmai érdekességek és tények is részletesen leírva láthatóak a kiállításon.

  6. A BODY kiállítás támogatja a Unicef magyarországi társadalmi szervezetét, mert a kiállítás szervrezői hisznek a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek sorsának jobbra fordulásában és segíteni szeretnék a UNICEF munkáját.

Mozgó tárgyak

Néhány test úgy van felállítva, hogy konkrét, beállított tevékenységet, mozgást végez.

Mozgó tárgyak

Mozgó tárgyak

Ezt látnia kell!

Útközben a felnőtt dohányosok szennyezett tüdeje is látható.

MegdÖbbentŐ tények

Ezt látnia kell!

Eredeti expozíciók

Az egyik rész több magzatot foglal magába, a fejlődés különböző fázisaiban. Itt lehetősége nyílik a látogatónak, hogy kihagyja a szobát és másik teremben folytassa a kiállítás megtekintését.

Eredeti expozíciók

Eredeti expozíciók

ÉletszerŰ látnivalók

Az ember egész élete alatt körülbelül 23 tonnányi ételt fogyaszt el, és közel 38 000 liter folyadékot iszik meg.

Élelmiszer látnivalók

Élelmiszer látnivalók